Home  /   Palvelut

Fysioterapeutin suoravastaanotto

Fysioterapeutin suoravastaanottoon asiakas voi hakeutua nimen mukaisesti suoraan ilman lääkärillä käyntiä. Fysioterapeutit hallitsevat tuki- ja liikuntaelinvaivojen toiminnallisen tutkimisen ja vaivojen erottelun myös vaivojen varhaisvaiheessa sekä osaavat arvioida, missä tapauksissa asiakas ohjataan eteenpäin lääkärille. Tavoitteena on nopea apu, jotta ongelmasta ei muodostu kroonista tuki- ja liikuntaelin vaivaa. Asiakkaat pääsevät lyhyellä odotusajalla fysioterapeutin arvioon, saavat tiedon jatkosta, ja yksilöidyt ohjeet omaan hoitoon nykyisten käypä hoito- ja fysioterapiasuositusten mukaisesti. Monet toiminnalliset vaivat korjaantuvat jo ensi käynnillä fysioterapeutin ohjeilla tai toimenpiteillä.

Ensimmäinen hoitokäynti on pituudeltaan 60-90min joka sisältää haastattelun ja tutkimisen. Käynnillä keskustellaan syntyneen tuki- ja liikuntaelin vaivan taustoista, annetaan ohjeet itsehoitoon ja tarvittaessa asennon hallintaan ja ergonomiaan. Ensikäynnillä voidaan tehdä erilaisia manuaalisia ja mobilisoivia käsittelyitä. Lisäksi arvioidaan jatkohoidon tarve ja mahdolliset kontrollit.

Fysioterapian suoravastaanotto edellyttää terapeutilta erityisosaamista tuki- ja liikuntaelinoireisen potilaan tutkimisessa, kliinisessä päättelyssä ja harjoitteiden ohjauksessa. Tähän erikoistuneet terapeutit ovat oikeutettuja arvioimaan sairasloman tarvetta ja tarvittaessa kirjoittamaan sairaslomaa 1-5 päivää. Terapeuteilla on myös valmiudet opastaa asiakasta reseptivapaiden särky- ja tulehduskipulääkkeiden käytössä. Fysioterapeutti konsultoi tarvittaessa lääkäriä tai ohjaa lääkärin vastaanotolle, jos kokee jatkotutkimukset tarpeelliseksi.

Milloin hakeutua fysioterapeutin suoravastaanotolle?

• Akuutti niska- ja selkäkivut

• Päänsärky/huimaus johon liittyy niskakipua tai hartiaseudun jäykkyyttä

• Ala- tai yläraajakivut

• Ala-tai yläraajakivut joihin voi liittyä säteilyoiretta

Milloin hakeutua lääkärin vastaanotolle?

• Kipuun liittyy murtumaepäily

• Syöpäepäily

• Vakuutuksen alainen tapaturma

• Epäily leikkausten jälkeisistä komplikaatioista

• Akuutti kova päänsärky tai huimaus

• Yläraajaoireet, jos sydänperäisen kivun mahdollisuus

• Tulehduksellinen reuma

• Selkäkipu, johon liittyy virtsan- tai ulosteenkarkailua tai istuinalueen tuntopuutos

• Äskettäin sairastettu bakteeri-infektio

• KuumeFysioterapia

Fysioterapia on fysioterapeutin tekemää tutkimusta siitä, missä kipu on, miltä se tuntuu ja mikä sen on aiheuttanut. Sen pohjalta laaditaan kuntoutumiseesi tähtäävä hoitosuunnitelma. Se on myös ohjeita ja neuvoja kivun ja säryn aiheuttajien poistamiseksi.

Se on liikunnallista kuntoutusta ja lääkinnällistä harjoitusterapiaa, jolloin potilas toimii itse aktiivisesti oman terveytensä ja kuntonsa kohentamiseksi.
Fysioterapeutin kädet ovat yhä tärkein hoitoväline fysioterapiassa. Terapian keinoja ovat esimerkiksi lämpö- ja kylmähoidot, lpg-hoito, lymfahoito, sähkökipuhoidot, mobilisointi, venytykset ja kinesioteippaus. Yksin tai yhdistelmänä luonnonmukaisesti ilman lisäaineiden aiheuttamia yliherkkyys- ja riippuvuusoireita.
Jotta Sinä voisit paremmin, jaksaisit enemmän ja nauttisit elämästäsi!

Fysioterapi

Fysioterapi är en undersökning utförd av en fysioterapeut, för att utreda var smärtan finns, hur den känns och vad som förorsakar den. Det är ett individuellt behandlingsprogram baserat på många skilda behandlingsmetoder med målsättningen att kunna bota det onda.

Det är också råd och tips för att bearbeta orsaken till problemen. Det är rörelserehabilitering eller medicinsk rehbilitering där kunden själv aktivt deltar för att förbättra sin kondition och sitt allmänna välbefinnande. Fysioterapeutens händer utgör fortfarande det viktigaste instrumentet. Fysioterapis metoder är exempelvis kyl- och värmebehandling, olika former av elektrisk behandling, mobilisering, traktion och kinesiotejpning.
Allt detta för att Du skall må bättre, orka mer och njuta mer av livet!

Hieronta

Terapeuttinen hieronta on pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa ja eri voimakkuuksin tapahtuvaa sivelyä, pusertelua, hankausta ja taputusta – kivun ja stressin lievittämiseen, lihaskireyksien laukaisemiseen, lihasjännityksen poistamiseen ja hyvänolon tunteen luomiseen.

Hierontatekniikkaa voidaan vaihdella taustasyyn ja hoidon tavoitteiden mukaan. Usein hierontahoito yhdistetään muihin fysikaalisiin hoitokäsittelyihin, koska sillä on rentouttava vaikutus.

Terapeutisk massage

Terapeutisk massage är en vårdmetod som riktar sig till kroppens mjukdelar. Vid massage används olika beröringssätt och tekniker och styrka beroende på bakgrundsorsaken och vad målsättningen med behandlingen är.

Massage används för att lindra smärta, värk, spänningar och stress och få kroppen avslappnad och avspänd. Massage används ofta kombinerat med andra fysikaliska behandlingar. Massage passar alla åldrar som förebyggande, vårdande eller förberedande vård.

Lymfaterapia

Manuaalisen lymfaterapian on kehittänyt biologian tohtori Emil Vodder. Hoidossa autetaan käsin pehmeästi pumpaten kehon imunesteen kiertoa. Liike tehdään kevyellä, rytmikkäällä, spiraalimaisella ja pumppaavalla tavalla.

Lymfahoito vaikuttaa elimistössä parantavasti monella tavalla:
Kuljettaa nesteitä kudoksessa eli poistaa turvotusta
Aktivoi parasympaattisen hermoston osaa, joka vaikuttaa myönteisesti lepoon, unen ja  voimien palautumiseen.
Rentouttaa ja lievittää kipuja sekä voimistaa elimistön puolustusmekanismeja

Lymfahoitoa käytetään monien sairauksien hoidossa, mm:

 • Turvotukset, esim. raajojen turvotukset, lymfasuonten vajaatoiminta, leikkausten jälkihoito ja raskaus
 • Leikkausarvet ja säärihaavat (nopeuttaa paranemista)
 • Reumaattiset sairaudet
 • Syövän jälkitilojen hoito
 • Ihotaudit kuten akne, rosacea ja krooniset ihottumat
 • Krooniset tulehdukset kuten nuha, kitarisa- ja keuhkoputken tulehdukset.

Lymfahoito on lempeää ja kivutonta. Lymfaterapia parantaa elämisen laatua!

Lymfaterapi

Den manuella lymfaterapin eller -dränaget är utvecklad av den danske biologen  Dr. Emil Vodder. Lymfavätskans cirkulation effektiveras av mjuka pumpande rytmiska, spiralliknande rörelser som görs för hand.

Lymfabehandlingen inverkar positivt på helandet i kroppen på många olika sätt:

  • Transporterar vätska från vävnaden, d.v.s. minskar på svullnad
  • Aktiverar den del av det parasympatiska nervsystemet, som inverkar positivt på vila, sömn och återhämtning
  • Medverkar till avslappning samt förstärker kroppens egna försvarsmekanismer

Lymfaterapin används vid behandlingen av många sjukdomstillstånd, bl.a.:

 • Svullnader t.ex. i armar och ben, nedsatt funktion i lymfaådrorna, eftervård av operationer och vid svullnader i samband med graviditet
 • Operationssår, brännskador , bensår, – påskyndar helandet
 • Reumatiska sjukdomar och fibromyalgi
 • Eftervård vid cancer rehabilitering
 • Hudsjukdomar såsom acne, rosacea och kroniska utslag
 • Kroniska inflammationer såsom snuva, halsfluss och bronkit

Lymfaterapin är mjuk, mild och smärtfri. Lymfaterapin förbättrar livskvaliteten.


LPG-Endermologia®

Endermologia-hoito suoritetaan tarkoitukseen kehitetyllä Cellu M6 ® KEYMODULE-hoitolaitteella. LPG-Endermologia on patentoitu menetelmä, joka yhdistetyllä rullaus / poimutus / alipainetoiminnoilla mobilisoi ihonalaiskudosta ja kohentaa sekä ihon kuntoa että hoidettavan oloa kokonaisvaltaisesti.

Endermologisella menetelmällä on saatu hyviä tuloksia kaikissa ihonalaiskudoksen toimintojen tasapainottamista ja elvyttämistä tarvitsevissa tapauksissa kuten turvotus, selluliitti, nivelten ja lihasten rasitusvammat, arpikudos, fibromyalgiaoireet, urheilufysioterapia ja kirurgisten operaatioiden ja traumojen jälkitilat jne.
LPG-Endermologiahoito on rentouttava, virkistävä ja kivuton.

Se parantaa unen laatua ja sitä voidaan suositella stressin ja jännittyneisyyden laukaisemiseen. Se on miellyttävä hoito, joka auttaa elimistöä voimaan paremmin. LPG-Endermologia on oikea hoitomuoto, jos ongelmana on nestekierron heikentyminen, aineenvaihdunnan tason laskeminen tai kiputila.

LPG-Endermologie®

Endermologie® behandlingen utförs med en teknisk apparat som heter Cellu M6 KEYMODULE. Tekniken LPG Endermologie bygger på är unik, patenterad och utvecklad i Frankrike.

Med Endermologie® kan man åstadkomma goda resultat inom alla former av vävnadsbehandling där det krävs balansering och stimulans, såsom vid svullnad, celluliter, belastningsskador i leder och muskler, ärrvävnad, fibromyalgisymptom, inom idrottsterapin och efter kirurgi m.m..

LPG-Endermologie® behandlingen är uppfriskande och helt smärtfri. Behandlingen förbättrar sömnkvaliteten och kan rekommenderas för att uppnå avslappning då det gäller spända muskler och stress. LPG-Enendermologie® är den rätta behandlingsmetoden om problemet är nedsatt cirkulation, störningar i vätskebalansen eller ämnesomsättningen och olika smärttillstånd.

Kinesioteippaus

Kinesioteippausta voidaan käyttää terapeuttisen harjoittelun tukena ja fysioterapeuttisen kuntoutuksen osana. Sillä on saatu hyviä tuloksia kivun lievittämisessä, nivelliikkuvuuden lisäämisessä. Käytetään myös kehon käytön, liikkeen, asentotunnon ja stabiloinnin ohjaamisessa ja turvotuksen vähentämisessä.

Kinesiotejpning

Kinesiotejp är en ny form av elastisk tejp som appliceras över muskler, senor och bindväv för att ge stöd och avlastning, korrigera muskelfunktioner, förbättra blod- och lymfacirkulationen och lindra smärta.